De ce vorbim despre Burn-Out? Numit și ”Boala salvatorilor de profesie”, a celor care au ocupații care presupun interacțiuni sociale intense și implicarea idealistă și profundă în educarea, vindecarea sau ajutorarea sub orice formă a semenilor lor, sindromul burn-out a devenit o realitate înspăimântător de frecventă în contextual schimbărilor profesionale și sociale la care asistăm în ultimii ani. Munca de acasă, școala în sistem online/ remote, cu totate interferențele create între sarcinile profesionale și cele casnice sau impuse de supravegherea copiilor și relația cu partenerul de viață și familia extinsă, lipsa conexiunilor sociale reale cu prietenii și colegii, termenele nerealiste și prelungirea programului de muncă cu mult dincolo de cele opt ore de serviciu obișnuite, lipsa feedback-ului, frica permanentă pentru siguranța și sănătatea personală și pentru siguranța locului de muncă, toate aceste aspecte au inrăutățit și mai mult lucrurile în plan cognitiv și emotional pentru toți angajații, dar și pentru managerii lor. Studii recente subliniază faptul că, desi productivitatea muncii a crescut, satisfacția în muncă a angajaților se află la una dintre cele mai scăzute cote din ultimele decenii.
Formatori, Sanda Bâtan și Augustina Ene. Cursul pe care echipa noastră de traineri/psihoterapeuți cu mare experiență în domeniu vi-l propune este un curs pentru ”oamenii ocupați”. Pentru cei care simt ca nu au timp suficient și că resursele lor psihologice și emoționale sunt epuizate, care se simt foarte obosiți și caută soluții rapide și pe care să le poată accesa singuri oricând, cu efort minim.
Înscrieri pe linkul de aici! Formular înscriere Atelier Sindromul Burnout! Tehnici de prevenire a epuizării profesionale. Locurile sunt limitate , vom avea maxim 20 participanți! Vom lua în calcul în procesul de selecție, motivația dar vom ține cont și de reprezentarea a cât mai multe instituții. Ordinea înscrierilor va fi luată în calcul, ținând loc de numărul limitat de participanți. Nu uitați, cursul este gratuit! După înscriere veți primi un răspuns despre rezultatele selecției în cel mai scurt timp posibil!
Când și unde organizăm cursul? Sâmbătă 4 Septembrie 2021, la Fundația Culturală Badea & Ilfoveanu, într-o locație deosebită, în galeria de artă, etajul I. Intervalul orar, 10.00-14.00 cu pauze de coffee-break și pauză de prânz. Vom respecta toate măsurile de siguranță sanitară, din același motiv cursul are un număr redus de participanți, maxim 20 cursanți.
Un curs practic, interactiv, Sindromul Burnout – Tehnici de prevenire a epuizării profesionale este orientat spre prezentarea de ”tehnici de supraviețuire” și vă va ajuta să va auto- diagnosticați nivelul de epuizare profesională actual și să învățați câteva strategii rapide de management al timpului, de negociere a conflictelor, de stabilire a obiectivelor clare și punctuale, precum și tehnici de relaxare rapidă și mindfulness. Toate aceste instrumente sperăm să fie un arsenal util si eficient pentru fiecare dintre participanții la acest curs în creșterea gradului de satisfacție și împlinire profesională și a stării de bine în general.